Het was na een oogst wel duidelijk dat ik een bladluis bestrijdingsmiddel nodig had. Ik had eigenlijk geen idee dat ik hier te maken mee kon krijgen. Flink balen, want er was veel echt mislukt. Ergens wist ik wel dat er een risico was, maar ik kon eigenlijk niet voorstellen dat dit meteen bij de eerste oogst ging gebeuren. Zo zie je maar weer dat je altijd op alles voorbereid moet zijn. Ik moet mij nog wel even inlezen, heb wel het een en ander opgezocht over bladluis bestrijdingsmiddel maar weet nog niet precies welke ik het beste kan gebruiken.

Growexpert

Ik lees vaak foras en daar kan je veel informatie opdoen. Het werkt toch altijd het beste om ervaringen uit te wisselen. Ik wil uiteindelijk een paar goede oogsten hebben en alles zo goed voorbereid hebben dat het niet meer fout kan gaan. Natuurlijk is er dus altijd een risico, maar voorbereiding is het halve werk. Het was dus ergens ook een beetje stom en zonde dat ik niet eerder nadacht over schimmels en dergelijke. Je gaat toch met de natuur in de weer, en dan kan er altijd van alles gebeuren. Gelukkig is dit dus wel goed te controleren, als je er maar kennis over hebt.