dakdedakdekker Nijmegenkkersbedrijf Nijmegen

Iets wat mensen snel vergeten is dat door de isolatie van het dak goed te regelen het klimaat binnenshuis beter geregeld kan worden. Doordat alle warmte in een huis naar boven gaat is het dan ook logisch dat door het dak veel temperatuur verloren kan gaan als er geen juiste isolatie aanwezig is in het huis. Zelf hebben wij dit ons laten vertellen door een aantal plaatselijke dakdekkers in Nijmegen. Bij het leggen van een dak kan je kiezen uit de volgende soorten daken:

–        Plat dak

Dit is een relatief nieuwe manier van dakbedekking. Dit zijn daken die minder schuin staan dan een hoek van 5 graden. Deze daken zijn voornamelijk geschikt voor nieuwe gebouwen zonder schuin dak. Bij deze wijze worden de rollen vast gebrand aan de bovenkant ven het huis.

dakdedakdekker Nijmegenkkersbedrijf Nijmegen

–        Zadeldak

Deze vorm van daken zijn in Nederland nog de meest voorkomende. Deze daken staan in de vorm van een omgekeerde V en worden bedekt met dakpannen die uitkomen in een goot.

–        Schilddak

Ook een vorm die nog veel voorkomt in Nederland. Deze daken lijken veel op zadeldaken, alleen bij deze komt het dak uit op 4 punten in plaats van 2. Ook deze daken worden belegd met dakpannen.

–        Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak is ook een vrij nieuwe vorm van dakdekken. Dit stijltje is niet terug te vinden bij oude huizen. Bij deze vorm worden de daken gelegd bij een hoek van ongeveer 15 graden met verschillende materialen. Deze hoek zorgt ervoor dat het regenwater uitkomt in een goot.