Charmilles2030_175Het dieptrekken van metaal is één van de specialisaties van Euro-Techniek, een bedrijf dat al vanaf 1962 dagelijks bezig is met gereedschapmakerij, stamperij en spuitgieterij op het hoogste niveau. Ben je benieuwd wat dieptrekken metaal precies inhoudt? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel.

Jung_jf525_175Wat is dieptrekken?

Dieptrekken is een specifieke vormgevingstechniek, ofwel techniek om vorm te geven aan een bepaald soort materiaal. Zo wordt er bij dieptrekken gebruik gemaakt van een metaalplaat die onder mechanische druk door plastische vormgeving wordt omgezet in een andere driedimensionale vorm, geheel zonder naden. De techniek kan toegepast worden bij materialen als kunststof en aluminium, maar wordt over het algemeen voornamelijk gebruikt om een andere vorm te geven aan metaal. Heb je metaal en wil je hier een andere vorm aan geven, dan wordt dit dus gedaan door middel van dieptrekken metaal.

a3.tif
a3.tif

Voorbeelden van gemaakte producten

Bij het vormgeven van producten door middel van dieptrekken, wordt er gebruik gemaakt van een stempel die door Euro-Techniek zelf geproduceerd is. Door een zelfgemaakte stempel te gebruiken voor ieder project, is het mogelijk om allerlei vormen te creëren, van patroonhulzen tot spoelbakken in aanrechtbladen, gereedschappen en blikjes voor frisdrank. Heb je al tijden een project op de plank liggen en wil je dat dit project eindelijk eens afgerond wordt? Dien het project dan in bij Euro-Techniek, want in dit geval weet je zeker dat jouw project op de beste manier wordt afgerond en dat je tevreden bent met het resultaat.