Het aanschaffen van een keuken in Nederland kan je dure optie zijn, is een Duitse keuken kopen dan verstandig? Tegenwoordig gaan steeds meer Nederlandse consumenten de grens over voor een nieuwe keuken. Dat brengt vele enthousiaste verhalen met zich mee, maar je hoort ook genoeg negatieve verhalen over de aanschaf. Je leest hier of een Duitse keuken kopen verstandig is om te doen, of om de koop gewoon binnen Nederland te houden. 

De redenen achter een Duitse keuken kopen 

Uiteraard is de voornaamste reden waarom Nederlanders een Duitse keuken kopen de prijs. Het is namelijk een stuk goedkoper. Naast de prijs vinden Nederlandse consumenten de service in Duitsland een stuk prettiger. Zo zijn Duitse verkopers prettiger in de omgang en dwingen ze je vooral niet om direct tot koop over te gaan. Daarnaast zegt men dat de kwaliteit van de keuken in Duitsland een stuk beter is dan in Nederland. Dit alles maakt een Duitse keuken kopen een stuk prettiger en bijna alle reacties van Nederlanders zijn dan ook positief. Goedkoper, betere service en beter kwaliteit is wat uiteindelijk krijgt bij het aanschaffen van een Duitse keuken. 

De redenen om geen in Duitsland geen keuken te kopen 

Het is niet allemaal zo positief als dat het lijkt met een Duitse keuken kopen. Je hoort vaak dat Duitse keukens relatief een stuk goedkoper zijn, maar dat is niet altijd zo. Zo kunnen zelfs de prijsverschillen zo klein zijn dat het niet de moeite loont om de grens over te gaan. De negatieve verhalen over Nederlandse keukenzaken zijn inmiddels bekend, maar je hebt geen zekere garantie dat het in Duitsland heel anders is. Ethiek in Duitsland verschilt namelijk niet heel erg dan de Nederlanders. Tevens vind je in Nederland nog vaak genoeg verkoper met een moreel besef. 

Tips wanneer je besluit voor een Duitse keuken kopen 

Een goede tip als je besluit een Duitse keuken te kopen is om iets aan Duits te spreken. Net over de grens spreken Duitse verkopers nog wel Nederlands, maar als je verder gaat niet. Spreek je Duits dan kunnen er geen onduidelijkheden ontstaan en voorkom je misstanden. Is de beslissing gevallen voor een Duitse keuken kopen dan is het verstandig om daar de tijd voor uit te trekken. Trek er sowieso een aantal dagen vooruit om keukenzaken in Duitsland te bezoeken en zoek ook uit met wat voor keukenzaak je te maken krijgt. Er is immers genoeg informatie over de keukenzaken te vinden. Met alleen al genoeg positieve recensies weet je bijna zeker dat je bij een kwalitatief goede keukenzaak terecht komt.  

Nog een aantal tips als je een Duitse keuken kopen besluiten gaat 

Ben je helemaal overtuigd van Duitse keukenzaken dan is het toch nog slim om ook in Nederland eens een kijkje te nemen wanneer je een Duitse keuken kopen gaat. Eenmaal een mooie keuken gevonden in Duitsland, misschien staat het in Nederland ook te koop. Afdingen kan altijd en een keukenzaak om de hoek is toch een stuk prettiger.