Elke woning moet eigenlijk gewoon kleine kamerplanten hebben staan. Ze maken elk huis mooier en levendiger, en in bepaalde gevallen zelfs nog gezonder ook. Wil je gemakkelijk wat meer kleur en dynamiek in je huis, dan is kamerplanten kopen het beste wat je kunt doen. En wees niet bang, je hebt enorm veel keuze als het om kleine kamerplanten gaat. 

Natuurlijk mag de ijzersterke cactus niet ontbreken

Laten we de tillandsia eens nader onder de loep nemen, het schoolvoorbeeld van een kleine kamerplant. Luchtplantje is een andere benaming van de plant, zeer populair overigens. Deze kleine kamerplant is een opvallende, het beschikt namelijk niet over wortels. Wat betreft onderhoud; als je eens per tien dagen de tillandsias in een bakje water dompelt, dan zit het onderhoud er al weer op. Kijken we naar de meest bekende kamerplant, dan ontkomen we er niet aan om de cactus te noemen. De cactus heb je in heel veel uitvoeringen en dus ook als kleine kamerplanten. De cactus overleeft alles en is zelfs een graag geziene gast in studentenhuizen.

Met de lepelplant haal je de volgens de NASA beste luchtzuiveraar in huis

Je kunt ook kiezen voor de graslelie, een iets grotere maar nog steeds kleine kamerplant. Het is belangrijk de plant op een lichte plek te zetten. Deze plant geldt overigens als een perfecte luchtzuiveraar. Over een luchtzuiveraar gesproken. Volgens de NASA is de lepelplant de beste ter wereld als het om het zuiveren van de lucht gaat. Kamerplanten kopen betekent dus eigenlijk dat je er altijd een lepelplant bij neemt. Het is ook nog eens een gemakkelijke plant, die nog bloemetjes krijgt ook. De plant wordt overigens ook wel eens Peace Lily genoemd.

Nee, natuurlijk vergeten we de hedera niet

Nee, natuurlijk vergeten we de hedera niet. Klimop is een andere benaming van de plant, die je op de kast zet en waarvan vervolgens de groeiende lianen langzaam maar heel zeker afdalen naar beneden. Het is wel belangrijk deze plant niet in de felle zon te zetten. Tenslotte wijzen we je in de reeks kleine kamerplanten nog graag even op de rubberplant, een vooral zeer krachtige plant. Deze plant moet je wel af en toe snoeien en als je de bladeren zo mooi mogelijk wilt houden, dan ontkom je er net aan ze af en toe echt even goed te poetsen. Kamerplanten kopen is een leuke klus. Neem er wel de tijd voor, want de keuze is echt reuze.