Een gezellige en warme sfeer in je eigen huis aanbrengen kan voor sommige nog wel eens lastig zijn. Sommige kiezen ervoor om een interieur stylist in te huren om een wat gezelligere sfeer in huis te krijgen. En anderen hebben zelf inzicht om het huis zo leuk mogelijk te maken. Vaak denk je dat je alleen sfeer kan creëren door middel van meubelen, maar de grootste factor wat voor sfeer kan zorgen is licht. Licht is een bron van sfeer en kan het verschil maken in je huis of je een warme kamer hebt of juist een wat koelere kamer. Maar hoe weet je nou welk licht waar moet en wat bij welke kamer hoort? Lees snel verder voor wat tips.

De woon en slaapkamer

Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat voor stijl je in je huis hebt en wat voor lampen daar dan bij horen. Bij een industrieel interieur zal je veel werken met grote metalen lampen. Dit is omdat je het metaal ook veel naar voren zal zien komen in je andere meubelen. Bij een wat meer landelijke stijl kan je heel goed werken met Led strips. LED strips heb je in allemaal verschillende soorten en maten. Van warm wit tot disco kleuren. Voor in je woonkamer is een warme Led strip het best. Dit zorgt voor een warme sfeer in je kamer en kan je goed combineren met warme kleuren op de muur en in je meubelen. Voor in de slaapkamer is het juist leuker om een Multi color strip te plaatsen. Deze kan je vaak ook nog met een afstandsbediening van kleur laten veranderen en zo de ene dag een blauwe kamer tevoorschijn toveren en de andere dag een roze kamer.

De badkamer

Maar niet alleen in de woon of slaap kamer zijn Led strips super mooi, ook in de badkamer zijn led strips ideaal! Led strips voor in de badkamer kan je heel gemakkelijk achter je spiegel plaatsen. Zo heb je mooi licht van achter en kan je goed je make-up doen of je haar. Wil je toch nog net even wat meer licht in je badkamer? Dan kan je er voor kiezen om nog wat extra Led spots boven je spiegel of op het plafond van je badkamer te plaatsen. Zorg er dan voor dat je qua kleur licht kiest voor een kleur die het dichtst bij daglicht komt zodat je als je naar buiten gaat niet opeens voor verassingen komt te staan.