Een draai kiep raam draait en klikt open. Het opent en sluit zich namelijk zowel aan de zijkant als aan de bovenkant. Met dit soort raam kun je een kamer zo ventileren dat er niet teveel koude of warme lucht binnen stroomt. Dat zorgt voor de aanvoer van frisse lucht. Tijdens de aanslepende corona pandemie werd het belang van een goede ventilatie meermaals en nadrukkelijk onderstreept. In draaistand open je dit raam verticaal. Dat zorgt voor gezondere lucht. Daarnaast laat het je ook toe om  de raamkozijnen regelmatig en makkelijk te onderhouden en dit van binnenuit, wat dus veel veiliger is. Het hoofdslot van zo een draai kiep raam bestaat uit een zogenaamde inbouw espagnolet met een vaak afsluitbare raamkruk. Het sluitwerk bestaat uit minstens vier en maximaal tien sluitpunten. Draai kiep ramen zijn er in meerdere materialen, afmetingen en kleuren. Ze kunnen in zo goed als alle raamkozijnen geplaatst worden wat een niet te onderschatten voordeel is.

Draai kiep ramen vragen aangepast deurbeslag

Zo goed als alle moderne woningen zijn met deze draai kiep ramen uitgerust. De vragen aangepast beslag. Ze beschermen deze ramen je woning maximaal tegen mogelijke inbraken en de meest uiteenlopende weersomstandigheden, zelfs tegen forse windstoten. Aangepast draai kiep beslag is er in meerdere materialen, modellen en uitvoeringen, van klassiek en landelijk tot trendy en modern. Er zijn zoveel variaties mogelijk dat je altijd wel een beslag voor je draai kiep raam vindt dat aan je woon- en leefomstandigheden is aangepast. Vooral raambeslag in L-vorm, ovaal, rechthoekig of in T-vorm worden veel gebruikt.

Voordelen van een draai kiep raam

Draai kiep ramen zorgen voor heel wat voordelen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk omdat je ze zowel langs de binnen- als de buitenzijde makkelijk kunt wassen zonder je daar moet voor buiten komen. Ook klemmende of vastzittende ramen zijn zo goed als uitgesloten. De bediening van een draai kiep raam is kinderspel. Het is zelfs mogelijk om de draaikruk extra te beveiligen met een slot.

Een draai kiep raam onderhouden

Om de levensduur van je draaikiepraam te verlengen en er zo lang mogelijk van te genieten is een regelmatig en aangepast onderhoud nodig. Probeer een slecht sluitend draai kiep raam niet zelf te herstellen, maar schakel daar een vakman (vrouw) voor in. De onderdelen van dit type raam zijn namelijk moeilijk verkrijgbaar in de kleinhandel. Voor een soepele werking smeer je het sluitwerk regelmatig met een aangepast product vrij van vet.

Meneer Kozijn | Het beste adres voor elk type kunststof kozijn.

Materiaal van draai kiep ramen beïnvloed de prijs

Het materiaal en de afmetingen bepalen in belangrijke mate de prijs van een draai kiep raam. In vergelijking met houten en aluminium draai kiep ramen is kunststof en vooral PVC heel wat  goedkoper. Een andere factor dat de prijs van draai kiep ramen kan bepalen is de kleur. Houd ook rekening met het soort glas en het gekozen beslag opties voor het kozijn. De aankoop van een draai kiep raam is een belangrijke investering die met een goede keuze zich toch relatief snel terugbetaald. Dan danken aan vooral aan onze lagere energiekosten en het weinige onderhoud dat dit type raam vraagt. Om op je budget te besparen vergelijk je de meest interessante aanbiedingen van de belangrijkste leveranciers van draai kiep ramen. Dat doe je het beste online.