japanse sierkers

Bomen zijn een belangrijk onderdeel van het landschap en produceren veel verschillende soorten fruit. Eetbare vruchten kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën: druiven en steenvruchten. Druiven zijn kleine, sappige vruchten die groeien aan trossen aan de takken van de druivenstok. Steenvruchten zijn meestal groter en hebben een harde pit in het midden, zoals pruimen, kersen en appels. Bomen zijn een belangrijke bron van voedsel voor veel dieren, en hun vruchten zijn ook erg smakelijk voor mensen zoals tamme kastanje. Druiven zijn een populaire snack en worden ook gebruikt om wijn te maken. Steenvruchten zijn perfect voor een lekker dessert of om op te snoepen tijdens een wandeling.

Walnootbomen

Een walnotenboom is een boom die tot de familie van de notenbomen behoort. Deze boom komt van oorsprong uit West-Azië, maar is door de mens over de hele wereld verspreid. In Nederland komen walnootbomen vooral voor in de tuin, maar ze kunnen ook in het wild voorkomen. Walnootbomen zijn groot en ze kunnen erg oud worden. Sommige bomen zijn meer dan honderd jaar oud. De stam van een walnootboom is dik en kaal. De takken zijn stevig en de boom heeft een ronde kroon. De bloemen van de walnootboom zijn klein en wit. De vrucht van de boom is een noot.

Meer informatie

Walnootbomen groeien het best in een zonnige plek. Ze hebben veel licht nodig. De grond waarin de boom groeit moet vruchtbaar zijn. Walnootbomen kunnen niet tegen waterlogging. Dit betekent dat de grond niet te nat mag zijn. Als de grond te nat is, dan rotten de wortels van de boom. Walnootbomen kunnen ook niet tegen strenge vorst. De meeste mensen planten een walnootboom in hun tuin omdat ze van de vrucht houden. Deze vrucht is erg lekker en je kunt er allerlei lekkere dingen mee maken. Walnootbomen zijn ook mooie bomen. Ze zijn aanhankelijk en geven veel schaduw. Ideaal dus om te hebben!