Logo Haverkamp

Is je slot kapot, wil je graag je huis beter beveiligen of vind je het handiger om overal dezelfde sleutel te hebben? Dan kan je het beste een nieuw cilinderslot kopen! Maar voordat je een cilindersloot gaat kopen is het goed om even te kijken wat je precies van het slot verwacht. Zo zijn er verschillende kwaliteiten cilindersloten. Ook is het belangrijk om te kijken hoe lang de cilinder moet zijn. Kies ook wat voor soort cilinder je wilt en bedenk je daarna nog even hoeveel sleutels je bij het cilinderslot wilt. Een cilinderslot kopen is dus zo makkelijk nog niet, lees deze blog daarom goed door.

Kwaliteit

Als je een cilinderslot gaat kopen is stap 1 om de kwaliteit van het cilinderslot te kiezen. Heb je een cilinderslot nodig voor een buitendeur, dan is het raadzaam om voor een SKG keurmerk cilinderslot te kiezen. Deze cilinders hebben boorbescherming en zijn hierdoor niet makkelijk open te breken. Ga voor SKG 3 sterren voor de beste bescherming. Wil je een cilinderslot kopen voor een binnendeur, dan kan je ook voor een slot kiezen zonder keurmerk.

Type cilinder

In de meeste deuren zit een dubbele cilinder, dit houdt in dat je de sleutel aan beide kanten in het slot kan steken. Maar je kan ook een cilinderslot kopen met maar één sleutelgat en aan de andere kant niks (halve cilinder), of met één sleutelgat en aan de andere kant een draaiknop (knopcilinder).

cilinderslot-pfaffenhain-bravus-dubbele-cilinder-skg3-keersleutel_1

Opmeten cilinder

De dikte van een deur verschilt, het is hierdoor belangrijk om op de meten hoe lang je slot moet zijn voordat je een cilinderslot gaat kopen. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dit op te meten is.

Extra sleutels

Het is ook nog mogelijk om extra sleutels bij te bestellen bij je cilinderslot, erg handig met een groot gezin of gewoon als reserve!