woning

Een hypotheek afsluiten is een grote stap in het leven van veel mensen. Het is een financiële commitment die je voor vele jaren aangaat en daarom is het belangrijk om goed te begrijpen waar je aan begint. In deze blog gaan we in op de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden als je een hypotheek gaat afsluiten. Lees snel verder!

De rente

De rente bepaalt hoeveel je maandelijks aan hypotheeklasten moet betalen. Het is dus belangrijk om goed rond te kijken naar de verschillende rentetarieven die worden aangeboden. Kies je voor een vaste of variabele rente? En welke rentevaste periode past het beste bij jouw situatie? Het antwoord op deze vragen is mede afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen.

De looptijd

Hoe lang wil en kun je jouw hypotheek van Univé aflossen? De looptijd van jouw hypotheek is hierbij een belangrijke factor. Kortere looptijden hebben vaak lagere rentetarieven, maar hogere maandlasten. Een langere looptijd levert lagere maandlasten op, maar het totaalbedrag dat je over de hele looptijd betaalt is hoger. Het is belangrijk om hierbij goed te bedenken wat bij jouw situatie past.

De hypotheekvorm

De hypotheekvorm die je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wil je zekerheid en een vaste maandlast? Dan is een annuïteitenhypotheek waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Wil je juist jouw maandlasten laag houden in het begin van de looptijd? Kies dan voor een lineaire hypotheek. Het is belangrijk om samen met jouw hypotheekadviseur te bekijken welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Bijkomende kosten

Naast de kosten voor de hypotheek zelf zijn er ook bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan notariskosten, taxatiekosten en kosten voor de hypotheekadviseur. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in het totaalbedrag dat je wil lenen.

De hypotheekverstrekker

Tot slot is het belangrijk om goed te kijken naar de hypotheekverstrekker, neem bijvoorbeeld unive.nl, waar je jouw hypotheek afsluit. Kies je voor een bank of een hypotheekverstrekker die alleen online werkt? Bij welke partij voel je je het meest thuis? Het is belangrijk om hierin een bewuste keuze te maken.

Het afsluiten van een hypotheek is een ingrijpende financiële beslissing. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle factoren die van invloed zijn. Door rekening te houden met de rente, de looptijd, de hypotheekvorm, de bijkomende kosten en de hypotheekverstrekker maak je een weloverwogen keuze. Laat je hierbij begeleiden door een professionele hypotheekadviseur, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Hypotheek van Univé