De meningen in Nederland zijn nogal verdeeld over de Franzen. Ja, bijna iedereen vindt het land natuurlijk schitterend en een perfecte bestemming voor op vakantie. Of je nu een stedentrip naar Parijs boekt of lekker naar de Dordogne gaat, het is allebei even heerlijk. Maar men vindt Franzen vaak ook een beetje arrogant ofwel asociaal. “Kunnen ze ook niet Engels leren?” wordt nogal vaak geopperd. Maar goed, waar we het eigenlijk allemaal wel over eens zijn is dat Franzen wel smaak hebben. Niet alleen op het gebied van kleding of eten, maar ook op het gebied van woon interieur.

Wat karakteriseert de Franse stijl?

Bij de Franse stijl draait het eigenlijk vooral om de gekke samenkomst van rustige kleuren en spannende meubels. Het Franse kleurenschema draait volledig om warmte en subtiliteit. Bijvoorbeeld pastel kleuren lenen zich hier perfect voor, dus zachte kleuren zoals beige, blauw of lichtgroen. Belangrijk is wel dat je de basis neutraal houdt. Dan het meubilair. Hierbij is het van belang je verbeelding te gebruiken. Doe dus net alsof je een groot Frans landhuis aan het inrichten bent. Dat houdt in dat je gaat kiezen voor bijvoorbeeld een woonkamer met chique banken, een grote spiegel met een grote gouden lijst en als decoratie bijvoorbeeld veel bloemen. Vervolgens maak je het echt af met kleinere meubels en accenten, zoals kussentjes, sierlijke tafel- en stoelpoten en kroonluchters die een echt Frans gevoel geven.

Ruimtes

We hebben het hierboven vooral gehad over de woonkamer. Maar dit is maar een van de ruimtes die je kan omtoveren in een Franse stijl. Een andere populaire keuze is de badkamer. Fransen staan bekend om beton cire badkamers. Bij beton cire badkamers zijn de wanden en de wasbakken gemaakt van beton cire of metal stuc. Dit geeft een heel gave stoere, maar toch rustige look. Naast de badkamer kun je natuurlijk ook bijvoorbeeld ook je slaapkamer of hal tot een Franse stijl omtoveren. Alles is mogelijk.