Verstelbaar bureau

Een dag op het kantoor bestaat vooral uit zitten op een bureaustoel. Als je bijna de hele dag zit, is het belangrijk om goede ergonomische bureaustoelen op het kantoor te hebben. Je hoort namelijk comfortabel te zitten. Daardoor voorkom je overbelaste spieren en lichamelijke klachten. Er zijn bureaustoelen die je goed kunt verstellen.
Binnen Europa zijn er normen, die zorgen dat een groot deel van de beroepsbevolking op een goede stoel kan zitten. Hierdoor zullen lichamelijke klachten gelukkig kunnen worden voorkomen. Wat maakt een ergonomische stoel zo goed?

Een stressloze dag op je werk

De bureaustoelen zijn gefocust op een goede zithouding. Hierdoor werk je een stuk productiever. Bovendien voorkomt dit een hoop nek-en rugklachten. Daarom is de zithouding enorm belangrijk, vooral op lange werkdagen.
Een goede bureaustoel zorgt ook voor een betere doorbloeding. Als de stoel te hoog staat, kunnen de bloedvaten in de benen worden benauwd. Hierdoor kun je koude voeten krijgen en uiteindelijk kan er ook minder gevoel in je benen komen. Dat wil je uiteraard voorkomen! De doorbloeding in de benen is dus ook heel belangrijk.
Ten slotte heeft een goede zithouding een positief effect op de productiviteit. Dit leidt tot een verminderd stress level. Je zult dus gefocust blijven op je werk en meer kunnen volbrengen op een werkdag.

Klachten voorkomen door een verstelbare stoel

Bij een goede werkstoel is het belangrijk dat de armleuningen verstelbaar zijn. Hierdoor staan je armen in de juiste houding. Volgens de Europese norm is het belangrijk dat de armleuningen in hoogte verstelbaar zijn. Er zijn ook armleuningen die in breedte en diepte te verstellen zijn. Bovendien zijn er stoelen, waarbij de bovenkant van de armleuning te draaien valt. Zo kun je de armleuning op de manier zetten, die jij prettig vindt.

Een verstelbare rugleuning zou ook enorm handig zijn. Zo zou je de rugleuning in hoogte kunnen verstellen. De stoel kan op die manier aan jouw lichaamslengte worden aangepast.
Door de armleuning en de rugleuning te verstellen, heb je een stoel die helemaal aan jouw wensen voldoet. Hier kan je zeker een hele dag op zitten zonder klachten te krijgen!