meerpuntssluiting

3 manieren om een meerpuntssluiting te repareren

Meerpuntssluitingen zijn een uitstekende keuze als het gaat om het verbeteren van de veiligheid en het vergroten van de inbraakbeveiliging van je huis. Maar net als elk ander onderdeel van je huis, kunnen ook meerpuntssluitingen na verloop van tijd problemen vertonen. Gelukkig zijn veel van deze problemen oplosbaar met de juiste kennis en gereedschappen. In dit blog bespreken we enkele veelvoorkomende problemen met meerpuntssluitingen en vertellen we je hoe je ze kunt repareren.

1. De grendels sluiten niet goed

Als de grendels van de meerpuntssluiting voor ramen niet goed sluiten, kan dit een teken zijn dat de vergrendelingspunten niet goed zijn uitgelijnd of dat er vuil of puin in de vergrendelingsmechanismen zit. Controleer eerst of er geen obstakels zijn die de werking van de grendels belemmeren. Reinig de vergrendelingspunten grondig met een borstel om eventueel vuil te verwijderen. Als dit het probleem niet oplost, moet je mogelijk de uitlijning van de vergrendelingspunten aanpassen. Dit kan worden gedaan door de scharnieren van het raam aan te passen of door de vergrendelingspunten zelf aan te passen.

2. De hendel draait niet soepel

Als de hendel van je meerpuntssluiting moeilijk draait of vastzit, kan dit worden veroorzaakt door slijtage van de interne onderdelen of door ophoping van vuil of corrosie. Smeer de bewegende delen van de meerpuntssluiting met een smeermiddel op siliconenbasis. Dit kan helpen om de hendel soepeler te laten draaien. Als er sprake is van ernstige slijtage of corrosie, moet je mogelijk de interne onderdelen van de meerpuntssluiting vervangen.

3. De meerpuntssluiting is gebroken of beschadigd

Als de meerpuntssluiting van je raam ernstig beschadigd of gebroken is, kan dit de werking ervan beïnvloeden en de veiligheid van je huis in gevaar brengen. In dit geval is het waarschijnlijk het beste om een professionele slotenmaker of timmerman in te schakelen om de meerpuntssluiting te repareren of te vervangen. Zij hebben de kennis en ervaring om het probleem snel en efficiënt op te lossen, terwijl ze ervoor zorgen dat de veiligheid van je huis niet in gevaar komt. Lees ook: Het huis door de slotenmaker veilig laten maken.