Als het gaat om je dak, wil je natuurlijk niks anders dan het beste. Maar wat zijn nu precies de beste materialen? Laten we eens kijken naar de duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding van verschillende soorten dakbedekking. Een materiaal dat steeds meer aan populariteit wint, is EPDM. Niet alleen vanwege de epdm prijs die relatief gunstig is, maar ook door de lange levensduur en het onderhoudsgemak.

EPDM, een synthetisch rubber, staat bekend om zijn uitstekende weerstand tegen UV-straling en ozon. Het is flexibel, wat betekent dat het niet scheurt of breekt bij temperatuurschommelingen. Dit maakt het een ideale keuze voor vrijwel elk klimaat. Daarnaast is EPDM volledig recyclable, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. En met een levensduur van minstens 50 jaar krijg je waar voor je geld.

De epdm prijs kan variëren afhankelijk van de dikte en kwaliteit die je kiest. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de €40 en €80 per vierkante meter, maar bij de EPDM Store beginnen de prijzen al bij €10.95 per vierkante meter voor een dikte van 1,30mm. Dit is zonder twijfel een competitieve prijs gezien de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal.

Hoe kies je de juiste dakbedekking

Het kiezen van de juiste dakbedekking hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type dak dat je hebt, het klimaat waarin je woont en natuurlijk je budget. Het is belangrijk om een materiaal te kiezen dat past bij de omstandigheden waarin het moet functioneren. Zo zal een plat dak andere eisen stellen aan de dakbedekking dan een schuin dak.

Een ander belangrijk aspect is hoe lang je wilt dat de dakbedekking meegaat. Wil je investeren in iets dat tientallen jaren meegaat zonder veel onderhoud? Dan zou epdm bestellen wel eens een slimme zet kunnen zijn. EPDM is niet alleen bestand tegen extreme weersomstandigheden, maar is ook nog eens eenvoudig zelf te plaatsen, wat kan schelen in de kosten.

Bovendien, als je besluit om epdm te bestellen bij de EPDM Store kun je rekenen op deskundig advies tot 17:00 uur en snelle levering voor bestellingen die voor 14:00 uur zijn geplaatst. Met de huidige weekendpromotie krijg je zelfs 10% korting op je totale bestelling als je een EPDM dakpakket aanschaft.

Installatieproces stap voor stap uitgelegd

Het installeren van EPDM kan initieel misschien overweldigend lijken, maar met de juiste begeleiding en materialen is het goed te doen. De eerste stap is het bestellen van de juiste hoeveelheid EPDM en bijbehorende accessoires. Bij de EPDM Store kun je alles vinden wat je nodig hebt voor een succesvolle installatie.

Zodra je alles in huis hebt, is het tijd om het oppervlak voor te bereiden. Zorg ervoor dat het schoon, droog en vrij van scherpe objecten is. Dan rol je de EPDM uit op het dak en laat het even rusten zodat eventuele plooien kunnen verdwijnen. Bij Europese EPDM hoef je geen primer of schoonmaakmiddel te gebruiken voordat je begint met lijmen, wat weer tijd en geld bespaart.

Het lijmen zelf is eenvoudig: breng lijm aan op zowel het dakoppervlak als op de EPDM baan, wacht even tot deze kleverig wordt en druk dan de EPDM stevig vast op het dak. Werk altijd vanuit het midden naar buiten toe om luchtbellen te voorkomen. Met behulp van instructievideo’s en technische adviezen van de EPDM Store kan zelfs een doe-het-zelver deze klus klaren.

Onderhoudstips om je dak in topconditie te houden

Hoewel EPDM bekend staat om zijn minimale onderhoud, zijn er toch een paar dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat jouw dak in topconditie blijft. Inspecteer regelmatig op vuilophoping of beschadigingen. Verwijder bladeren en takken die schade kunnen veroorzaken of waterafvoer kunnen blokkeren.

Mocht er onverhoopt toch een beschadiging ontstaan, dan is EPDM relatief eenvoudig te repareren met speciale patches of vloeibare rubbersealant. Door deze kleine reparaties tijdig uit te voeren, voorkom je grotere problemen in de toekomst.

Daarnaast kan het periodiek reinigen van jouw EPDM dak met water en een zachte borstel helpen om aanslag te voorkomen en de levensduur verder te verlengen. Voor specifieke onderhoudsproducten of advies kun je altijd terecht bij de experts van de EPDM Store.

Innovaties in dakbedekking die je moet kennen

De markt voor dakbedekking staat niet stil; er zijn constant nieuwe innovaties die jouw leven als huiseigenaar makkelijker kunnen maken. Een daarvan is zelfklevende EPDM, die nog sneller en eenvoudiger aan te brengen is dan traditionele EPDM roofing.

Een andere interessante ontwikkeling is het gebruik van EPDM in combinatie met zonnepanelen. Omdat beide een lange levensduur hebben, vormen ze samen een duurzame investering voor jouw woning. Bovendien is EPDM sterk genoeg om het extra gewicht van zonnepanelen te dragen zonder aan prestaties in te boeten.

Tot slot zien we ook steeds vaker groene daken waarbij planten worden geïntegreerd bovenop de EPDM laag. Dit zorgt niet alleen voor extra isolatie en biodiversiteit, maar draagt ook bij aan een betere luchtkwaliteit en waterbeheer in stedelijke gebieden.