Een eettafel is de centrale plek in ieder huis: daar waar je ’s avonds samenkomt met je gezin, vrienden verwelkomt of geniet van een heerlijke maaltijd. Heb je niet zoveel plek maar houd je er toch van groepen te ontvangen, dan bieden uitschuiftafels een uitkomst! Deze tafels kun je gemakkelijk uitschuiven zodat jouw compacte tafel die je op een doordeweekse dag gebruikt, in het weekend opeens groot genoeg is om gasten te ontvangen.

Altijd genoeg plek met een uitschuiftafel 

Heb je geen plek voor een grote eettafel, of vind je het ongezellig om alleen aan een lege, grote tafel te zitten? Dient jouw tafel overdag als een bureau, maar eet je er ’s avonds met je gezin? Met een uitschuiftafel heb je “the best of both worlds!” De tafel kan als dat nodig is klein en compact zijn, zodat je veel ruimte in je woning over houdt. Tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om de tafel tot een grote eettafel te transformeren waaraan je al je gasten kwijt kunt. Uitschuiftafels zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de mate waarin de tafel uitgeschoven kan worden kan variëren van tussen de 50 en 100 centimeter. Zo kun je jouw uitschuifbare tafel dus helemaal aanpassen aan jouw eigen stijl en wensen.

Kies voor jouw unieke stijl

Dat uitschuiftafels de mogelijkheid hebben om uitgeschoven te worden, wil niet zeggen dat hij onderdoet aan stijl. Er is altijd een uitschuifbare tafel te vinden die past bij jouw interieur. Houd jij van een simpel en clean interieur, kies dan bijvoorbeeld voor een industriële uitschuiftafel. Een houten tafelblad met zwarte stalen poten, is een stijl die je nu veel terug ziet in hippe café’s en woonmagazines en staat prachtig in combinatie met groene planten. Ga je voor klassiek? Dan is een mooie, houten variant passend. Kies voor een strakke houten tafel als al veel andere spullen de aandacht trekken in jouw woning. Wil je juist dat de tafel de eyecatcher wordt? Kies dan voor een houten tafel met sierlijke poten die de aandacht trekken en van jouw tafel een kunstwerk maken. Ook met vormen kun je variëren. Je denkt misschien direct aan de klassieke rechthoekige eettafel, maar uitschuiftafels zijn ook ovaal, rond en vierkant verkrijgbaar.

Maak het af met stijlvolle details

De eettafel is de meest sociale plek in huis. Het is daarom belangrijk dat dit een plek is waar jij je op je gemak voelt. Comfortabel en stijlvol, waar je alleen en met gasten kunt genieten van een goed gesprek, een glas wijn of een gezellig diner. Sfeer is daarbij bepalend en met de keuzes die jij maakt bij de inrichting van jouw eethoek kun je hier op inspelen. Met aandacht voor simpele details, creëer je binnen een handomdraai de eethoek van jouw dromen. Zorg allereerst dat alle meubels goed op elkaar afgestemd zijn en kies de stijl waar je voor wilt gaan. Kies bijvoorbeeld voor eetstoelen die passen bij de eettafel en dezelfde sfeer uitstralen. Ga vervolgens voor mooie details om de plek echt eigen te maken, zoals een unieke kandelaar, mooi gekleurde kussentjes op de eetstoelen of een grote fruitschaal als eyecatcher.