veiligheidsbeslag monteren

Veiligheidsbeslag monteren is iets wat je zelf eenvoudig kan door deze stappen te volgen. Zo weet je zeker dat het goed gaat en het ook echt werkt. Wij vertellen jou hoe je dit doet.

1. Het oude deurbeslag verwijderen

Allereerst haal je de bouten los door ze los te schroeven met een schroevendraaier. Vervolgens haal je het beslag van de deur. Laat het slot wel zitten.

2. Aftekenen van de gaten

Vervolgens ga je kijken of je nieuwe gaten moet boren voor het nieuwe veiligheidsbeslag. Als dat zo is, dan zet je het kerntrekbeslag tegen de deur aan met de cilinder door het cilindergat en teken je met een scherp potlood de gaten af. Die doe je aan beide kanten van de deur.

3. De gaten boren

Daarna kan je de gaten gaan boren. Haal wel eerst het slot uit de deur. Boor eerst aan de ene kant van de deur tot de helft en doe dit vervolgens aan de andere zijde ook, zodat het gat zo recht mogelijk is.

4. Krukstift monteren

Nu kan je de krukstift oftewel het handvat plaatsen. De dunne zijde van de krukstift moet aan de kant van het buitenslot zitten, let hier dus op. Zet de andere kruk er nog niet aan vast.

5. Veiligheidsbeslag monteren

Als laatste moet je het veiligheidsbeslag monteren. Zet eerst het binnenschild lichtjes vast en monteer de kruk eraan. Controleer of de kruk goed werkt en omhoog blijft staan en zet de schroeven dan goed vast. Daarna kan je het buitenschild vastzetten en ben je klaar.

Beveiliging met kerntrekbeslag

Wil je ook nieuw kerntrekbeslag plaatsen om jouw woning of bedrijfspand beter te beveiligen? Kerntrekbeslag schrikt inbrekers af, waardoor zij hun inbraakpoging zullen staken. Op die manier beschadigd jouw deur en slot niet. Schaf dus nu jouw kerntrekbeslag aan en monteer hem volledig zelf met deze 5 stappen.