Als het gaat om mooie, moderne vloeren voor in huis, is het visgraatparket een top keuze. Dit type vloer is zowel elegant als duurzaam, waardoor het voor veel huiseigenaren een geweldige optie is. Toch komen en gaan trends net als bij elk ander ontwerpelement in huis als het gaat om visgraatparket. Daarom zijn hier drie van de heetste trends van het moment van https://www.martijndewitvloeren.nl/ voor wanneer je een visgraat parketvloer overweegt voor in huis. 

Donkere houtsoorten

Donkere houtsoorten zoals walnoot of kersenhout worden tegenwoordig steeds populairder in visgraat parketvloeren. Deze donkere houtsoorten geven een luxe uitstraling die zeker indruk zal maken op iedereen die de kamer binnenstapt. Bovendien zijn donkere houtsoorten beter bestand tegen slijtage dan lichtere houtsoorten zoals grenen of eiken, zodat ze perfect zijn voor druk belopen ruimtes in huis. 

Gemengde materialen

Eén van de grootste trends op dit moment is het mengen van verschillende materialen in combinatie met visgraat parketvloeren. Je kunt bijvoorbeeld hout en steen of zelfs beton en tegels met elkaar combineren voor een interessant textuureffect dat visueel belang toevoegt aan je ruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Kleurrijke accenten 

Als je een gedurfd statement wilt maken met je vloer, waarom dan niet wat kleur toevoegen? Door kleine kleur spetters op je parketvloer aan te brengen, kun je een opvallend effect creëren dat de aandacht naar de kamer vestigt. Populaire kleuren zijn blauw, groen en zelfs oranje of rood. Denk er alleen aan de spatten klein te houden, zodat ze het totaalbeeld van de kamer niet overweldigen. 

Visgraat parketvloeren zijn een moderne keuze die nooit uit de mode raakt. Of je nu kiest voor kleurrijke accenten, donkere houtsoorten of gemengde materialen; er is voor ieder wat wils als het gaat om visgraat vloeren! Neem dus de tijd om alle opties te verkennen voordat je een uiteindelijke beslissing neemt.