Wanneer je een nieuw kleurtje in je woning wilt, of je woning simpelweg weer wat mooier wilt maken, kan het schilderen van de muren van grote waarde zijn. Echter is het schilderen van muren een lastigere klus als dat de meeste mensen denken. In dit artikel geef ik je wat tips voor wanner jij zelf je muren wilt schilderen.

De voorbereiding

De voorbereiding is erg belangrijk wanneer je gaat schilderen. Het is belangrijk dat je alle muren goed afplakt en dat je alles van tevoren hebt klaargezet. Zorg ervoor dat de muren die je wilt schilderen vrij zijn en dat de plintjes en kozijnen goed afgeplakt zijn met tape. Wanneer dit gedaan is kan je de muren gaan voorwerken. Dit is belangrijk aangezien een grondlaag essentieel is bij veel grondlagen. De muur moet dan ook schoon zijn wanneer je met het schilderen gaat beginnen.

Schilderen van de muren

Wanneer je gaat schilderen is het belangrijk om een goede verf te gebruiken. Neem bijvoorbeeld de Trimetal Magnacryl Prestige Mat, dit is een muurverf van hoge kwaliteit. Wanneer je begint met schilderen is het belangrijk dat je de roller vochtig maakt met wat water en er vervolgens een beetje verf op doet. Het is belangrijk dat je kleine oppervlaktes verft en hierbij wisselt tussen horizontale en verticale bewegingen. Dit doe je om strepen op de muren te voorkomen.

Afronding

Wanneer je meerdere verflagen hebt aangebracht ben je klaar met het schilderwerk. Tijdens dat de verf nog nat is, kan je de afplak tape langzaam weghalen. Wanneer je nog over wilt schilderen, moet je wachten tot al het verf droog is. Wanneer je dit niet doet, zorgt dit voor lelijk kleurverschil op de muren.