Waarom iedereen rolluiken wil

Rolluiken zie je steeds vaker op huizen en winkels. En dat is niet zo gek, want rolluiken hebben veel handige eigenschappen, waardoor dat eigenlijk wel logisch is. Wanneer je op zoek bent naar een goede zonwering, overweeg dan altijd rolluiken. In dit blog hebben we de 5 grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Bescherming tegen inbrekers

Het eerste waar je bij rolluiken aan denkt, is waarschijnlijk bescherming tegen inbrekers. De meeste winkels hebben ze dan ook. Zo kan de eigenaar met een gerust hart naar huis zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken dat er iemand inbreekt. Dat vinden particulieren ook wel prettig en daarom zie je ze ook steeds vaker op woonhuizen, vooral op de begane grond.

2. Ze helpen tegen de zon

De beste manier om de warmte buiten te houden tijdens een hittegolf is door te voorkomen dat de zon binnenkomt. Dan zijn rolluiken de beste oplossing. Deze zijn volledig verduisterend. Dat scheelt al snel een paar graden binnen!

3. Isolatie tegen kou

Rolluiken helpen niet alleen tegen de warmte, maar ook tegen de kou. Dat komt doordat er een stilstaande laag lucht tussen het rolluik en het raam zit. Zo komt er niet zoveel kou van het raam af tijdens de koude winternachten en scheelt het ook nog in de energiekosten!

4. Volledig verduisterend

Kun je in de zomer niet goed in slaap komen, doordat het buiten zo lang licht blijft? Rolluiken zijn 100% verduisterend. Zo kun je je normale slaapritme ook in de zomermaanden aanhouden. Ook erg handig voor wie nachtdienst heeft en overdag moet slapen.

5. Isoleert ook tegen geluid

Hier had je misschien geen rekening mee gehouden, maar rolluiken dempen ook het geluid van buiten. Heel prettig wanneer je de kinderen met veel moeite in slaap hebt gekregen of wanneer er verderop in de straat een wild feestje wordt gehouden.

Veel voordelen voor particulieren en bedrijven

Met zoveel voordelen is de aanschaf van rolluiken altijd het overwegen waard. Zeker als je toch al op zoek bent naar nieuwe zonwering. De praktische voordelen en het veilige gevoel spreken daarom zowel particulieren als bedrijven aan. Op zoek naar meer handige blogs over wonen? Je vindt ze hier!