De kant en klare wandpanelen van Fibo zijn bij uitstek geschikt voor het bekleden van de wanden in sanitaire ruimtes. De wandpanelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een HPL toplaag. In de toplaag is een tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden. Door de snelle verwerking van het product en het strakke eindresultaat wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor Fibo in plaats van de traditionele wandtegel. Bovendien is Fibo eenvoudiger te reinigen dankzij de gladde voegen en HPL toplaag die ongevoelig is voor schimmels. Daarbij is het ook goed om te kijken naar de mogelijkheden van kronospan.

Waarom Fibo? Les hieronder de vele voordelen die hierbij gepaard gaan

Fibo wandpanelen hebben een aantal voordelen:

  • Gemakkelijk en snel te monteren.
  • Transportbestending. Geen knappende tegels of scheurende voegen.
  • Geschikt voor seriematige productie.
  • Luxe uitstraling en voor iedere smaak en stijl een decor.
  • Ruim assortiment uit voorraad leverbaar.
  • Ongevoelig voor schimmel.
  • Volledige verkoop- en marketingondersteuning vanuit RET Bouwproducten.

MDF fineer

Gefineerd MDF heeft een compacte kern van MDF plaatmateriaal. Deze plaat is tweezijdig met fineer (een dunne laag massief hout) beplakt. Door het fineer krijgt de plaat een massief houten uitstraling. Het voordeel van Gefineerd MDF ten opzichte van een massief houten plaat is dat MDF nagenoeg niet kromtrekt.

Gefineerd MDF is standaard niet voorzien van fineer op de kopse kanten. Je kunt afbanden van de kant direct online toevoegen aan je order. Er wordt dan bijpassend kantenband gebruikt uit van dezelfde houtsoort als het plaatmateriaal.

Gefineerd MDF is verkrijgbaar in verschillende soorten houtfineer met elk een unieke tekening en kleur. Het plaatmateriaal heeft een zichtzijde (A) en een tegenzijde (B of R). Dat wil zeggen dat de zichtzijde een betere kwaliteit fineer is dan de tegenzijde. Gefineerd MDF heeft standaard een A/B kwaliteit, tenzij anders aangegeven.

A-fineer Het dekfineer aan de A kant van de plaat is volledig foutvrij, geschuurd en ongevoegd. Reparaties of onvolkomenheden zijn niet toegestaan.

B-fineer Het dekfineer aan de B kant van de plaat is geschuurd en ongevoegd. Reparaties aan B fineer zijn niet toegestaan. Wat wel voor kan komen zijn kleine pitkwastjes, korte kopscheurtjes en natuurlijke kleurnuances. B fineer is zeer geschikt voor blank lakwerk.

R-fineer Wanneer de tegenzijde van een plaat een R-fineer heeft wil dat zeggen dat dit meestal een fineer is van dezelfde houtsoort als de zichtzijde, maar van een minderwaardige kwaliteit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de zichtzijde (A) een dosse tekening heeft, en de tegenzijde (R) een kwartiers tekening. De tegenzijde met R-fineer wordt niet in het zicht gebruikt.