geschrokken

Last van een daklekkage? Dan is snel ingrijpen noodzakelijk

Een daklekkage behoort zonder enige twijfel tot de meest vervelende problemen die je in huis kunt hebben. Bij een daklekkage geldt bovendien dat je in feite twee problemen in een keer hebt: de schade in je dak en schade die door binnenvallend regenwater wordt veroorzaakt. Evenwel is het natuurlijk zaak eerst die lekkage te verhelpen. Zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf bellen lijkt hierbij de beste stap om te ondernemen. Afhankelijk van de mate van spoedeisendheid zal dit bedrijf met grote of met gepaste spoed een dakexpert naar je woning sturen.

24-uursservice: het bestaat echt!

Wanneer je een daklekkage hebt, dan dient deze zoals gezegd met spoed te worden verholpen. Echter is er dus wel onderscheid te maken tussen grote spoed en gepaste spoed. Van grote spoed is er sprake wanneer tijdens een heftige regenbui of een lange regenachtige periode vele liters water naar binnen zouden stromen, zodanig dat dit met emmers en pannen eigenlijk niet meer op te vangen valt. Op dat moment komt zelfs je veiligheid in het geding. Voor dergelijke situaties mag je van een dakdekkersbedrijf verwachten dat ze 24 uur per dag bereikbaar en zelfs inzetbaar zijn. Wanneer water van buitenaf slechts in kleine hoeveelheden naar binnen sijpelt, dan is er meer sprake van gepaste spoed. In dat geval komt er nog steeds wel zo snel mogelijk een dakspecialist langs wanneer je contact opneemt, maar niet noodzakelijkerwijs midden in de nacht.

daklekkage

Hoe kun je een daklekkage voorkomen?

De informatie hierboven is zinvol op het moment dat je daklekkage hebt; beter is echter natuurlijk om te voorkomen dat het überhaupt zo ver komt. Er zijn drie hoofdzakelijke manieren waarop daklekkages daadwerkelijk te voorkomen zijn. Ten eerste dien je bij de dakbedekking kwalitatief uitstekend materiaal te gebruiken. Dit materiaal moet vervolgens volledig correct worden aangebracht. Tenslotte voorkom je de kans op lekkages als je je dak regelmatig laat inspecteren.