Een druivenstruik heeft al enkele decennia gegroeid en is daardoor erg stevig. Hij is daardoor vrij van ziektes en de kans op een onmiddellijke kweek van druiven is groter dan een jonge wijnrank waar u vaak enkele jaren geduld moet hebben.

Een boeiende plant doorheen de seizoenen

Druiven floreren prima in een Nederlandse tuin, want de aangeboden rassen zijn winterhard. Net voor de zomer verschijnen kleine ,witte bloemetjes aan de struik. Tijd voor bijen en vlinders want een oude druivenstruik heeft geen andere planten nodig om vruchten te dragen. Het is een zelf bestuivende plant. Na de bestuiving start de groei van de eerste trossen.

Naast de oogst van heerlijke dessert –of wijndruiven is de plant een streling voor het oog. De bladeren blijven lang groen om dan in de herfst heerlijke kleuren aan je tuin te geven.

Er zijn heel wat soorten te koop: De zoete dessertdruif , de witte of rode wijndruif en zelfs pitloze druiven. Een druivenstruik planten is vaak het het begin van een liefdevolle relatie. De vruchten zijn voedzaam ,smaken uiteraard beter en eigen teelt geeft veel voldoening. Maar de vruchten groeien niet zonder hulp. De plaats in de tuin is belangrijk. De druivenplant blijft toch gehecht aan de zon, moet met kennis gesnoeid worden en voldoende water krijgen.

De start van een smakelijke hobby

Als u twijfelt welke druivenstruik, kom dan voor de nodige raad en ook na aankoop kunt u ons raad vragen rond snoeien, bemesten of het behandelen van eventuele plagen.

Een tropische plant kan je makkelijk online aankopen. Ze worden met uiterste voorzichtigheid ingepakt en bij u thuis geleverd.

Wie weet is dit de start van een nieuwe hobby. Werken met planten geeft een positief effect op het humeur en daarnaast is hij vanaf het voorjaar tot de winter een meerwaarde voor je tuin.