Wanneer je van plan bent te renoveren, is het logisch dat je de ramen en deuren ook zult vervangen. Niet alleen de voordeur wordt vervangen, maar ook de achterdeur. Wanneer je bij de achterdeur staat heb je een mooie tuin waarnaar je kunt kijken. Het is daarom bijna verplicht om een mooie deur te hebben die een mooi zicht geeft.  En hoewel het bij de meeste toegangsdeuren om beveiliging en bescherming gaat, zijn er zeker enkele opties als het gaat om de achterdeur. De twee meest populaire verbinding tussen het huis en de tuin, is het plaatsen van schuifpuien. Schuifpuien zijn een handige en praktische optie. Hier kun je lezen hoe je het maximale uit je tuin kunt halen met de unieke schuifpuien. Koop nu ook je schuifpui bij Tuinmaximaal.

Energie-efficiëntie

De belangrijkste reden dat de meeste huiseigenaren de voorkeur geven aan schuifpuien, is hun energie-efficiëntie. Een schuifpui is een extra groot raam. Het combineert alle standaardfuncties en potentiële uitbreidingen die worden geleverd met energie-efficiënte technologie. Schuifpuien kunnen gemaakt worden met twee of drie panelen en met een toevoeging van Low-E coating voor Uv-stralingen. Deze schuifpuien zorgen voor meer licht en nemen minder ruimte in beslag dan tuindeuren met scharnieren. Tuindeuren zijn meestal gemaakt van een combinatie van staal en hout en verliezen veel sneller warmte dan vinyl.

Licht

Het is heel belangrijk dat er veel licht naar binnen komt vanuit de achterdeur. Dit is ook een gebied waar schuifpuien uitblinken. Vanwege hun ontwerpen maximaliseren schuifdeuren het glasoppervlak en de verhouding tussen glas en frame, zodat je een onbelemmerd zicht op je achtertuin hebt.

Fysieke ruimte

Schuifpuien zijn uitstekend in het maximaliseren van de ruimte omdat ze zich niet naar buiten openen. Dankzij het glijdende ontwerp behoudt je de volledige controle over het gebied, zonder de ruimte te belemmeren. Deze schuifpuien kun je ook als een dubbele deur maken. Wanneer ze worden geopend, zorgen dubbele deuren voor de grootste opening die het mogelijk maakt om meubels en apparaten gemakkelijk in en uit het huis te verplaatsen. Ze kunnen ook een goede keuze zijn voor dierenliefhebbers

Veiligheid

Een andere factor die deze terrasdeuren beter maakt, zijn de extra beveiligingsfuncties die standaard bij deze optie horen. Hoewel tuindeuren slechts één slot hebben, maakt het glijdende ontwerp van schuifpuien de integratie van een optionele beveiligingsbalk of kick Locks mogelijk om ongewenste inbraak te voorkomen. Dit geeft terrasdeuren een extra bescherming.

Uiteraard hebben schuifpuien hun eigen voordelen. Schuifpuien zien er beter en meer uniek uit van buiten. Dit is een geweldige optie als je een rustieke uitstraling wilt geven aan jouw huis. Deze schuifpuien vergemakkelijken het verplaatsen van meubels of apparaten. Tuindeuren kunnen worden aangepast voor privacy met een ander type specifieke glas. Jouw tuin zal er helemaal aantrekkelijk uit zien. Ben je dus opzoek naar een goede leverancier die op een professionele manier schuifpuien jan plaatsen, dan kun je een bezoekje brengen bij Tuinmaximaal.