Een robotmaaier kopen is een goed idee, zeker als je zelf niet dol bent op gras maaien of wanneer je een flink gazon in de tuin hebt waar je wekelijks wel wat uurtjes aan kwijt bent voor het onderhoud. Deze klus kun je natuurlijk aan iemand anders uitbesteden maar een robotmaaier is ook een goede oplossing.
Kijk goed wat je wilt en kunt uitgeven

Een robotmaaier kun je kopen in verschillende prijsklassen maar ze kosten sowieso aardig wat. Daarom is het verstandig de robotmaaiers die er op de markt zijn altijd eerst goed met elkaar te vergelijken. Ze hebben niet allemaal precies dezelfde functies en daarom is het verstandig dat je eerst kijkt wat je echt belangrijk vindt dat het apparaat kan voordat je overgaat tot de aanschaf ervan. De prijzen lopen uiteen maar er wordt vaak ook korting gegeven, bijvoorbeeld op een wat ouder model. Dit is ook goed maar omdat er dan een nieuw op de markt komt wordt het oudere model voordeliger om aan te schaffen.

Zorg voor goed onderhoud

Een robotmaaier kun je het hele maaiseizoen buiten laten staan maar het is wel verstandig ervoor te zorgen dat het laadstation droog staat. Dit kan bijvoorbeeld onder een afdakje zijn maar er bestaan ook hoezen die eroverheen gedaan kunnen worden. Wanneer de maaier klaar is met zijn klus rijdt deze vanzelf naar het laadstation toe zodat de accu weer opgeladen kan worden. De maaier zet je in de winter wanneer deze niet gebruikt wordt het beste binnen weg. Zorg er dan altijd voor dat deze netjes schoongemaakt is en dat de messen geslepen worden indien nodig. Als ze echt versleten zijn kun je ook nieuwe messen aanschaffen. Het beste is altijd te kiezen voor originele messen die bij het type maaier dat je hebt te kopen. Deze passen altijd en geven het beste resultaat.
Maaien en laden

Het laadstation kun je buiten laten staan, evenals de grensdraden die ermee in verbinding staan en die aangeven tot hoever de maaier kan maaien. De grensdraden breng je eenmalig aan zodat de robotmaaier weet tot hoever er gemaaid wordt en je schermt er bijvoorbeeld de plantsoenen die naast het gazon liggen mee af. Zo blijft de maaier daar weg en wordt er ook alleen gras gemaaid en geen bloemetjes in de perken ernaast.