Ben je van plan de badkamer of de keuken een nieuwe look te geven? Dan heb je ontzettend veel keuze op het gebied van stijlen voor de tegels. De meeste mensen houden van een hele basic, neutrale uitstraling, en dat bereik je doorgaans met een witte of grijze tegel. Het is dan ook niet zo gek dat deze twee kleuren het meest populair zijn. Deze kleuren zijn in elke tegelzaak te krijgen in ontzettend veel formaten en zelfs vormen. Iedereen is natuurlijk bekend met vierkante en rechthoekige tegels, maar wat dacht je van een zeshoekig tegeltje? Dit is vele malen origineler, en als je zoiets in een neutrale kleur koopt toch erg basic. Je geeft hiermee een leuk accent aan de keuken of badkamer zonder dat het te opvallend is.

Tegels in alle kleuren van de regenboog

Natuurlijk kun je ook kiezen voor tegels in een meer opvallende kleur, zoals turquoise of roze. Het is tegenwoordig heel erg in de mode om een gekleurde, opvallende tegel op de vloer te leggen en de wanden gewoon met een standaard witte tegel af te werken. Dit geeft een hele ruimtelijke look, want witte wanden doen de ruimte groter lijken. Een gekleurd (of in ieder geval wat donkerder) tegeltje op de vloer geeft vervolgens diepte en sfeer. De hele ruimte met witte tegels afwerken oogt immers een beetje steriel, en de meeste mensen vinden dat zelfs voor een badkamer niet zo mooi.

De trends op tegelgebied

Als je kijkt naar de trends op het gebied van tegels dan zie je duidelijk invloeden uit zuidelijke, Europese landen. Van die mooie Spaanse of Portugese patronen bijvoorbeeld, doen het heel erg goed op de vloer. Deze zie je in deze landen ontzettend veel, zelfs aan de buitenkant van huizen! In Nederland zie je ze overigens ook niet alleen in de badkamer of de keuken, ze zijn namelijk ook waanzinnig in de hal of in een eetkamer. In de woonkamer is een mooie houten vloer of laminaat weer wat meer geschikt, want een tegel is wel wat koud aan de voeten. Portugese tegels voegen daarentegen wel ontzettend veel sfeer toe aan een ruimte. De prachtige (veelal handgeschilderde) patronen doen een ruimte opleven, en maken hem gezellig, al voordat je met styling en accessoires aan de gang bent gegaan.

Tegelzetter inhuren of zelf doen?

Veel mensen vragen zich af of het moeilijk is om dit zelf te zetten, zowel op de wand als op de vloer. Het ligt er daarbij heel erg aan of de wand (of vloer) volledig glad is en hoe groot de tegels zijn. Over het algemeen wordt het lastiger naarmate de tegel groter is. Hele kleine tegeltjes zijn makkelijker zelf te leggen. Hoe groot de tegel echter ook is, en welke vorm hij ook heeft, je kunt natuurlijk altijd een tegelzetter inhuren. Dit kan doorgaans bij dezelfde winkel of webshop als waar je je nieuwe tegels hebt gekocht. Zo weet je zeker dat ze secuur en waterpas gelijmd worden, en dat je niet eigenhandig je wand of vloer verpest.