Veel mensen hebben een tuin en werken hier graag in. Of je nu een moestuintje hebt, een strak gazon of een tuin vol bloemen en planten, je wil dat alles er netjes bij komt te liggen! Zelf werk ik door de week en ik vind niks leuker om vervolgens bij thuiskomst in de tuin aan de slag te gaan. Samen met mijn vrouw vinden wij het leuk om van alles te verbouwen en ik moet zeggen dat dit steeds beter gaat. In het begin hadden wij best wel veel last van ongedierte zoals Spint en Engerlingen, maar met de juiste technieken zijn zij verleden tijd. Ik merkte dat ik best wel veel vragen kreeg van mensen die ook wilde weten hoe je Spint en Engerlingen bestrijden kon. Vandaar dat ik heb gesloten om er een blog over te schrijven. Zo geef ik je een aantal handige tips over hoe je deze beestjes (lees: plaaginsecten) uit de tuin kunt verwijderen. Hierna kan jij je namelijk weer volledig richten op jouw tuintje, zonder last te hebben van ongewenste gasten.

Spint bestrijden, hoe doe je dat?

Spint is een heel bekend plaaginsect en komt voor in verschillende gewassen. Vooral op sierplanten vind je dit beestje terug en hij kan voor grote schade zorgen. Spint valt op omdat ze draden spannen op planten. Ze zitten vaak met vele honderden bij elkaar en planten zich snel voort. Spint voedt zich met sappen uit jouw plant en dit brengt grote schade aan. Uiteindelijk kan de plant namelijk zelfs sterven. Dit wil je natuurlijk niet en daardoor is het nodig om de Spint effectief te bestrijden. Dit kan op ee biologische manier, namelijk door het inzetten van roofmijt. Roofmijten voeden zich met Spint en laten de planten verder met rust. Ik zou je dan ook willen aanraden om dit zelf ook eens uit te proberen!

Engerlingen bestrijden

Net als bij Spint brengen Engerlingen grote schade aan gewassen aan. Engerlingen zijn larven van keversoorten die zich onder de grond voeden met wortels van planten en gewassen. Ze kunnen effectief bestreden worden door de inzet van Aaltjes. Aaltjes dringen Engerlingen binnen en tasten ze vanbinnen aan. Hierdoor zal de Engerling uiteindelijk sterven hetgeen ervoor zorgt dat jouw planten en gewassen gespaard blijven. Zelf pas ik deze technieken al jaren toe en met succes! Ik heb bijna nooit meer last van Spint of Engerlingen en als ik dat wel heb weet ik precies hoe ik er weer vanaf kom! Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt!