Een gezellig gedekte tafel begint met een mooi tafelkleed op maat. Het zet de toon voor de tafel en daarmee gelijk ook de rest van de kamer. Een leuk tafelkleed is niet alleen mooi en decoratief, het kan je ook helpen om je tafel schoon en mooi te houden. Net zo goed als een tafelkleed je kan helpen om een minder mooie tafel te bedekken. Een goed tafelkleed op maat is dus nooit overbodige luxe.

Tafelkleed zelf maken

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf een tafelkleed op maat te maken. Op die manier kan je helemaal zelf bepalen aan wat voor stijl hij moet voldoen, welk formaat je aanhoudt en hoe je het kleed wil versieren. Je kan zelf kiezen wat voor stof je wil gebruiken en wat voor materiaal. Dat is best leuk om te doen, maar het is een project wat tijd kost. Deze beslissingen maken duurt meestal wel een tijdje. Als je alle keuzes hebt genomen moet je het kleed ook nog zelf maken. Des te meer je aan het kleed wil doen, des te meer tijd je eraan kwijt bent. Daarnaast is het ook handig als je een beetje kan naaien, wil je het kleed zelf maken. Al die moeite in een doek stoppen en een scheve rand erin terug zien, is voor niemand leuk.

Unieke tafelkleden

Het is natuurlijk aan jou om te bepalen hoe jij je tafelkleed wil hebben. Of dat nou rood met witte stippen is, of liever een effen kleur, het is aan jou. Toch is het hebben van een uniek tafelkleed leuker dan een saaie kleed aanschaffen die iedereen al in de kast heeft. Voor een one of a kind tafelkleed ga je bijvoorbeeld naar kleurmeester en zoek je een gezellig kleurenspel uit. Kies de hoofdkleur die het kleed zal domineren en dan het motief en de stof die jij graag wil hebben. Binnen de kortste keren ligt er een uniek en gezellig tafelkleed bij jou op tafel.

Tafel styling

Heb je een leuk diner op de planning staan en wil je graag uitpakken met een mooie tafel? Pas dan de stijl van de gehele setting aan op het nieuwe tafelkleed. Niet alles hoeft in dezelfde kleur, maar zorg dat er bijvoorbeeld mooie bloemen op tafel staan die matchen bij het kleed. Zo heb je al gauw een gezellige sfeer met het tafelkleed als middelpunt. Of je nou een tafelkleed met een print en meerdere kleuren hebt of een tafelkleed met een egale tint, maak er was moois van.