afvalcontainer huren

Ben je de eigenaar of een verantwoordelijke bij een bouwbedrijf? En heb je binnenkort te maken met een mooie en uitdagende bouwopdracht? Dan is het correct verwerken en afvoeren van afval een van de dingen die je straks goed moet regelen. Een afvalcontainer huren lijkt hiervoor de beste methode. Waarom we deze stelling poneren, dat valt hieronder te lezen.

afvalcontainer huren

Bespaar veel tijd én geld

Bij bouwklussen komen er zoals bekend soms enorme afvalstromen vrij. Dit afval allemaal eigenhandig naar de dichtstbijzijnde vuilstortplaats brengen, dat is geen sinecure. Goede kans dat je je personeel dan meerdere keren per dag een aanhangwagen moet laten volladen en naar de stortplaats moet laten brengen. Een heel tijdrovend proces dus! Los daarvan is dat toch niet waar je je medewerkers voor hebt aangenomen. We hebben het hier over bouwspecialisten, niet over afvalvervoerders. Je personeel zal de aanwezigheid van afvalcontainers dus ook zeker kunnen waarderen. Deze tijdsbesparing die je hiermee realiseert is in wezen natuurlijk ook een kostenbesparing. De kosten van het huren van een container kunnen daar vermoedelijk niet tegenop. Normaal gesproken mag je er trouwens vanuit gaan dat een verhuurder de gehuurde container komt afleveren en later weer komt ophalen. Ook dat scheelt weer een hoop tijd.

afvalcontainer huren

Elke afvalsoort een eigen container

Waar je even rekening mee moet houden wanneer je voor een grote bouwopdracht een container wenst te huren voor het afval, is dat het de bedoeling is dat elke soort afval in een eigen, aparte container terechtkomt. Is er bij jou straks sprake van meerdere afvalsoorten? Dan zul je dus ook meerdere containers moeten huren en bij de bouwplaats moeten opstellen. Soorten die te onderscheiden zijn, zijn hout, puin, grofvuil, groenafval, grondafval, asbest en sloopafval.