Gerookt eiken vloer

Een gerookt eiken vloer heeft zijn kleur te danken aan het behandeltraject dat de vloer ondergaat. Tijdens het productieproces worden deze vloerdelen in een gesloten ruimte geplaatst en vervolgens aan ammoniakdampen blootgesteld. Door dit proces ontstaat er een verkleuring. Wat het resultaat is van de chemische reactie die ontstaat tussen het looizuur en de ammoniakdamp. Wat het eindresultaat bepaalt, hangt voor een groot deel af van de tijdsduur en de hoeveelheid ammoniak (concentratie). Ook bevatten niet alle eiken houten planken dezelfde hoeveelheid looizuur. Deze hoeveelheid is voor een groot deel afhankelijk van het groeigebied van de eikenboom.

Moderne uitstraling

Kies uit verschillende soorten vloeren in lichte en donkere kleuren

Breng je een bezoek aan Knulst Houten Vloeren, dan merk je al snel dat er tal van mogelijkheden zijn als het aankomt op de kleur van de vloerdelen. Gaat je voorkeur uit naar een lichte of donkere kleur? De kleuren van de vloerdelen worden onderverdeeld in licht gerookt, midden gerookt, maximaal gerookt en kern gerookt. Kern gerookt wordt ook wel ‘door en door’ gerookt, wat betekent dat dit de meest donkere kleur is die je kan krijgen. Ideaal als je voorkeur naar een gerookt eiken vloer in een luxe uitstraling gaat.

Groot assortiment

De gewenste kleur bereik je door de juiste afwerking

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een eiken vloer, bereik je de gewenste kleur door de juiste afwerking. Uiteraard kan het team van Knulst Houten Vloeren dit voor je verzorgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en onmogelijkheden die er zijn voor jouw interieur? Kom in dat geval een keer langs in de showroom of vraag vrijblijvend het gratis inspiratie magazine aan. Wie weet leg jij binnenkort een prachtige gerookt eiken vloer in je woning aan.