Een vlakke lichtkoepel voor plat dak is geschikt voor een volledig horizontaal dak. Deze lichtkoepels worden gemaakt met vlak HR++ glas, dat onder een kleine helling wordt geplaatst. Bij een lichtkoepel voor plat dak is er dus geen sprake van dat er regenwater op het glas blijft liggen. Dat druipt er vanzelf af. Vuil, dat in droge periodes neerslaat op het glas, wordt bij een regenbui vanzelf weggewassen. Als je dak niet helemaal horizontaal is moet je dat bij je bestelling doorgeven. Dan wordt er rekening mee gehouden dat de hellingshoek van een lichtkoepel voor plat dak niet te groot wordt.

Montage van een lichtkoepel voor plat dak

In principe is elk plat dak geschikt om er een lichtkoepel in te plaatsen. De montage kan zowel rechtstreeks op het dak plaatsvinden als met een opstand. Het materiaal gaat goed samen met vrijwel elk soort dakbedekking. Een lichtkoepel voor plat dak kun je online bestellen bij vlakkelichtkoepel.nl. Op de site krijg je duidelijke aanwijzingen hoe je de afmetingen van het daklicht of de lichtstraat moet opmeten. Na het plaatsen van je bestelling wordt de lichtkoepel binnen enkele dagen volledig gemonteerd bij je thuis afgeleverd. Je moet het plaatsen van de lichtkoepel zelf organiseren.

Montagemateriaal voor een lichtkoepel voor plat dak

Als jouw lichtkoepel voor plat dak wordt afgeleverd is hij al volledig gemonteerd. In de verpakking zijn alle extra montagematerialen bijgevoegd. Als je de lichtkoepel rechtstreeks op het platte dak wilt monteren wordt een flens bijgeleverd, die met schroeven op het dak moet worden gemaakt. Bij een lichtkoepel, die al compleet met een opstand is gemonteerd, worden mastiekhoeken geleverd. Met deze materialen is het eenvoudig om de lichtkoepel zelf op het dak te plaatsen. Je kunt dat ook door een aannemer laten doen.