Je bent helemaal verliefd op een huis en je wilt het graag kopen. Dan is het belangrijk dat voordat je overgaat tot het kopen van de woning eerst een bouwtechnische keuring laat doen. Met deze keuring zie je precies welke gebreken er zijn en welke aankomende kosten je zal moeten maken om deze te verhelpen. Met een keuring komen zaken aan het licht die jijzelf niet zou kunnen ontdekken omdat je vaak ook niet weet waar en hoe je precies naar bepaalde zaken in het huis moet kijken. Omdat je helemaal weg bent van het huis kan het ook voorkomen dat je bepaalde gebreken en of verborgen gebreken gewoon over het hoofd ziet. Het is daarom belangrijk om in zulke gevallen een ervaren inspecteur in de hand te nemen die op een objectieve manier de bouwtechnische keuring van het huis kan uitvoeren. Uiteindelijk heeft hij geen emotionele band met de woning. 

Een bouwtechnische keuring bij het kopen van een nieuwe woning

Het is meestal zo dat een bouwtechnische keuring gedaan wordt bij het kopen van een nieuw huis. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je een huis koopt en plotseling ontdekt dat je heel veel geld moet uitgeven omdat het huis achterstallig was met onderhoud. In dit geval kan het om gebreken gaan die je niet met het blote oog kan waarnemen. Daarom is een objectieve beoordeling van het huis door een expert heel erg belangrijk. 

Wat zijn de kosten

Natuurlijk wanneer je een keuring laat uitvoeren zullen er kosten aan verbonden zijn. Maar tenminste heb je meer zekerheid als het op de aankoop van het huis komt. Na de inspectie heb je een goed beeld waar de onderhoudskosten naar toe zullen gaan. Eenmaal de inspecteur zijn ronde heeft gemaakt over het heel huis van binnen en buiten, zal hij dan een rapport uitbrengen met daarin al zijn bevindingen die hij is tegengekomen tijdens het inspecteren. 

Hoe geschiedt de keuring

De inspecteur maakt een visuele keuring van de gehele woning. Dat wil zeggen dat hij niets in het huis zal verschuiven of breken. Daartoe is hij niet bevoegd.