overkappingen

Een overkapping bij je woning plaatsen is vandaag de dag erg populair. Een toenemend aantal mensen kiest er dan ook voor om aan de achterzijde of aan de voorzijde van de woning een overkapping te plaatsen. Maar welke soorten overkappingen zijn er zoal? Waar kun je uit kiezen als je een geschikte overkapping voor je tuin of voorgevel zoekt? In dit artikel hebben we de diverse soorten overkappingen voor woningen op een rijtje gezet. Er zit ongetwijfeld wel een soort overkapping tussen waar jij meee uit de voeten kunt!

overkappingen

Een veranda als tuinoverkapping

Een optie is kiezen voor een veranda als tuinoverkapping. Veranda’s zijn om verscheidene redenen erg populair. Zo kun je kiezen uit diverse materiaalsoorten, zoals aluminium of een houten veranda. Fijn aan een veranda is dat je dit type overkapping ook aan de zijkanten kunt afsluiten en kunt voorzien van glas. Dan heb je de garantie op veel zonlicht. Wil je de zon echter weren, omdat je ’s zomers koel wilt zitten, dan kan dat met een veranda ook prima en kies je voor een afgesloten dak.

Een screen: een voordelige oplossing

Ga je voor een voordelige overkappingen? Dan kun je gaan voor een uitschuifbare screen aan de achterkant van je woning. Het voordeel hiervan is dat je relatief voordelig uit bent in veergelijking met een vaste tuinoverkapping, zoals een veranda. Verder ben je gegarandeed van frisse lucht, omdat je alleen aan de bovenkant een screen hebt. Met name in hete zomers is een screen ideaal om fris en luchtig in je tuin te kunnen zitten.

Een complete aanbouw van hout of steen

Ten slotte kun je opteren voor een complete aanbouw aan de achterzijde van je woning, bijvoorbeeld van steen of van hout. Ideaal hieraan is dat je het woonoppervlakte van je huis hiermee flink uitbreidt en je woning een stuk meer waard wordt. De voordeligste optie is een afdak van hout maken, maar hout moet wel goed bewerkt worden om mooi te blijven. Met een stenen aanbouw heb je uiteindelijk minder onderhoud aan je tuinoverkapping. Bekijk nu online welke opties er nog meer zijn als je een tuinoverkapping zoekt. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!