Bent u op zoek naar een nieuwe vloer maar weet u nog niet welk type het moet worden? Er is tegenwoordig enorm veel om uit te kiezen. Vloerbedding, laminaat, PVC, vloertegels etc. Maar heeft u weleens gehoord van een gietvloer? Steeds meer mensen kiezen voor deze vloersoort. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste is een gietvloer erg mooi, de vloer oogt gelijk professioneel en netjes. Het is dan ook niet gek dat steeds meer winkels en bedrijfspanden een gietvloer of epoxyvloer laten leggen. Daarnaast is een gietvloer van een zeer hoge kwaliteit.

slider-gietvloer

Lange termijn investering

De levensduur is tientallen jaren, u hoeft de vloer dus niet te vervangen na een aantal jaar. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Ze kunnen in elke ruimte aangebracht worden, ook als er sprake is van vocht. Een laatste voordeel van gietvloeren is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. Het enige wat u nodig heeft is een dweil met water. Schoonmaakmiddelen heeft u niet nodig om een gietvloer weer helemaal schoon te krijgen.

Wat kost een gietvloer?

Bent u benieuwd naar de prijs van een gietvloer? We moeten realistisch zijn, een gietvloer is nou eenmaal duurder dan vloerbedding of laminaat. Maar deze twee soorten gaan uiteraard niet 40 of 50 jaar mee. Vloerbedding wordt al snel vies waardoor het na verloop van tijd vervangen moet worden. Laminaat raakt vaak beschadigd na verloop van tijd, ook dat gaat geen tientallen jaren mee. Een gietvloer daarentegen gaat levenslang mee, de hogere prijs die u betaalt is dus een zeer goede investering in de toekomst. Om te kunnen achterhalen wat een gietvloer kost is het van belang om na te gaan om hoeveel vierkante meter het gaat. Tel de vierkante meters van de verschillende ruimtes bij elkaar op. Informeer vervolgens wat een gietvloer per vierkante meter kost en vermenigvuldig dit met het aantal vierkante meters.