Er zijn twee verschillende soorten drogers. Een warmtepomp- en een conventionele droger. Een condensdroger blaast de vochtige warme lucht vanuit de wastrommel naar de buitenlucht. Een warmtepompdroger daarentegen hergebruikt de warme lucht door deze telken opnieuw de trommel in te blazen. 

Werking warmtepompdroger
Doordat een warmtepompdroger de warme lucht hergebruikt is deze soort droger een stuk zuiniger dan een normale droger. Daardoor is het ook nog eens beter voor het milieu. De techniek achter deze droger is erg eenvoudig. Er wordt met behulp van een compressor een koelmiddel omgezet van gasvorm naar vloeibare vorm. Gedurende deze omzetting komt er warmte vrij. Met deze warmte wordt de luchtstroom in de trommel geblazen waardoor het wasgoed gedroogd wordt. De vochtige lucht die uit de trommel komt, condenseert en de droge lucht wordt er weer ingeblazen. Een warmtepompdroger hergebruikt dan ook de energie en maakt dit soort droger dan ook een stuk zuiniger. 

Investering waard

De warmtepompdroger verbruikt een stuk minder energie dan een gewone droger. Het gaat dan ook om de helft minder elektriciteitsverbruik. Daarnaast kan een warmtepompdroger ook handig in een kleine ruimte gebruikt worden. Een warmtepompdroger kost wel wat meer dan een condensdroger. Maar deze meerprijs heb je binnen ongeveer 6 jaar terugverdiend. Uitgaande van een levensduur van 8 jaar. Ben je dus 2 jaar zuiniger uit. Maar dit is natuurlijk ook af te wegen op hoe vaak de droger gebruikt wordt. Wordt hij vaak gebruikt? dan is een warmtepompdroger al helemaal de moeite. 

Wanneer ga je voor een warmtepompdroger? 

Het wordt dus steeds aantrekkelijker om een warmtepompdroger te komen als je vaak de droger gebruikt. Gebruik je hem bijvoorbeeld 1 a 2 keer per week? dan is het al de moeite waard. Heeft jouw wasmachine een laag toerental? dan is het ook zeker aan te raden om voor een warmtepompdroger te gaan. 
Het is dus zeker de moeite waard om te kijken naar een warmtepompdroger. Het is een duurdere investering, maar dit haal je er zeker uit! Wil jij een warmtepompdroger voor een lagere prijs kopen? Kijk dan naar een outlet waar ze deze warmtepompdrogers in de korting verkopen.