robuuste meubels

Die krachtige robuuste meubels in een vierkante woonkamer plaatsen? Klinkt niet makkelijk. Maar als je op enkele punten let, komt alles in orde.

Maak gebruik van verschillende vormen. Een sofa met rechte hoeken vormt een mooie balans met een rond bijzettafeltje. Door met verschillende hoogtes te werken, schep je diepte in de ruimte.

Plaats staande lampen in hoeken om het licht beter door de ruimte te verspreiden. Voor de staande lamp kan je een robuust meubel plaatsen dat de helft kleiner is. Deze blikvanger maakt de vierkante kamer een pak aantrekkelijker. Door een fauteuil voor de staande lamp te plaatsen, creëer je een gezellig leeshoekje.

Behoor je tot de gelukkigen die in het bezit zijn van een zeer grote vierkante woonkamer? Werk dan met verschillende hoekjes. Geef vorm aan een eethoek, werkhoek, speelhoek en relaxhoek. Zo kan je een zitbank plaatsen met uitzicht op de ramen. Als je dan tegen de achterkant een opbergkast van dezelfde hoogte zet, creëer je een niet opvallende indeling, maar het zorgt wel voor scheiding van de functionaliteit van de ruimte.

robuuste meubels

Is de ruimte van middelmatige oppervlakte? Verdeel de kamer dan in een zithoek en een eethoek. Zet een robuust meubel zoals een open wandrek met de zijkant tegen een muur om de scheiding tussen deze ruimtes te accentueren.

Hou rekening met de hoogte van de vensters en de draai van de deur. Om het licht door te laten, kan je best geen grote robuuste meubels vlakbij het venster plaatsen. Door lichte verftinten op je muren te schilderen, wordt het licht vlugger weerkaatst in de ruimte. Het is wel belangrijk dat je kleurenpalet bij elkaar past. Het bezorgt je de nodige rust na een werkdag.

En ben je helemaal het noorden kwijt, maak dan een plattegrond van de vierkante kamer. Je knipt je robuuste meubels op schaal uit en begin te puzzelen.